ΤΟ ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ! (Λαχείο που δεν το βλέπεις μπορεί και να κερδίζει…)

Γιατί δεν βλέπεις αν κέρδισε το λαχείο ήταν η ερώτηση ! Γιατί δε θέλω να δω ότι δεν κέρδισε! Όσο δεν το βλέπω… ελπίζω, ήταν η απάντηση!

Αυτή η απλή καθημερινή σκέψη στάθηκε η αφορμή για να δημιουργήσω ένα χρηματιστηριακό παράγωγο μπας και βγάλουμε κανα φράγκο να περάσουμε πιο ανώδυνα την κρίση!

Το Κβαντικό Λαχείο! Αγοράζουμε λοιπόν ένα ή περισσότερα λαχεία – χωρίς να δει κανείς τα νούμερα , με κλειστά μάτια από λαχειοπώλη (παρουσία συμβολαιογράφου με κλειστά μάτια ή τυφλού) και τα κλείνουμε σε ένα κουτί που σφραγίζεται! Για όσο διάστημα το κουτί μένει σφραγισμένο, τα λαχεία μπορεί και να κέρδισαν, οπότε με κάποιου είδους πυραμίδα, ομόλογο κλπ πουλάμε συμμετοχή σε αυτά! Σε περίπτωση δε, τζακ ποτ, κατά την κλήρωση που αφορά τα συγκερκιμένα λαχεία.. η αξία απογειώνεται!

Προφανώς και υπάχουν τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να λυθούν, αλλά αυτά είναι το εύκολο μέρος! Εγώ απλά θέλω ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να αγοράσει την ιδέα μου, ή να με βάλει συμμέτοχο! Α, έχω ήδη ένα λαχείο που δεν το έχω δει…

Το λαχείο για τους πιο μυημένους θα λέγεται το Λαχείο του Schrodinger!


Εδώ ένα ωραίο άρθρο για την αμερικανική οικονομία, ως γάτα του Σρέντινγκερ http://suddendebt.blogspot.com/2008/12/economy-as-schrodingers-cat.html

Tο πείραμα της Γάτας του Σρεντινγκερ είναι ένα νοητικό πείραμα, που δείχνει την αρχή της απροσδιοριστίας! Δε θα περιγράψω το μηχανισμό, (μπορείτε να το ψάξετε) αλλά δείχνει ενολίγοις ότι μερικά – αν όχι όλα – τα πράγματα εξαρτώνται από το αν υπάρχει παρατηρητής!

 

Share on Facebook