Μερικές BORDEAUX εικόνες… (& αρκετό κρασί)

Από σήμερα λοιπόν, αρχίζω τη δημοσίευση φωτογραφιών, από τα άσχημα και ελεεινά μέρη που επισκέφτηκα, αποφεύγοντας κατά το δυνατό, για μία ακόμη φορά, το ελληνικό καλοκαίρι και ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Επειδή οι φωτογραφίες είναι εκατοντάδες και τα μερη αρκετά, θα τα διαχωρίσω και θα τα ποστάρω χωριστά. Ξεκινώ με την πόλη του Bordeaux, για την οποία θα πω κατ αρχήν, ότι με το που βγαίνεις από το ξενοδοχείο, σου δημιουργεί αυτό το αίσθημα που βρίσκεται ακριβώς στην άλλη πλευρά της σφαίρας των συναισθημάτων, από αυτό που παθαίνεις βγαίνοντας σε μία ελληνική πόλη. Ηρεμία! Τέλος!

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είμαι ακόμη σε θέση να γράψω κατεβατά, αφήνω μόνο μερικά βασικά τιπς και για ό,τι σας ενδιαφέρει, υπάρχουν και τα σχόλια!

Η πόλη λοιπόν, όπως συνηθίζεται έξω είναι μια κούκλα και έγινε ακόμη καλύτερη τα τελευταία χρόνια, που ένας δήμαρχος έκανε δραστικές αλλαγές, έστειλε στον αγύριστο τα αυτοκίνητα από το κέντρο και έκανε διάφορες παρεμβάσεις εξωραϊσμού!

Ο κόσμος κουλ και χαμογελαστός, τα κρασιά τι να λέμε, τα φαγητά επίσης και η αγορά εξαιρετική (δεν έχω γνώμη επί του θέματος – έτσι μου είπαν τα τρία θηλυκά όντα που είχαν το σθένος και το κουράγιο να συνοδεύσουν την ανόητη ύπαρξη μου).

Στα συν, οι ατελείωτες εκδρομές που μπορείς να κάνεις αυθημερόν στη γύρω περιοχή (εγώ απομακρύνθηκα μέχρι και 300 βάλε χιλιόμετρα)

Πάμε να παίξουμε φωτογραφίες:

Miroir d eau: Ο καθρέφτης από νερό!
Μια απλή ιδέα, με μία έκταση 2 στρεμμάτων περίπου, στρωμένη με μαύρο γρανίτη, όπου το παιχνίδι με το νερό, τη μετατρέπει πότε σε καθρέφτη και πότε σε εξωπραγματικό ομιχλώδες τοπίο!

Συγκοινωνία:
Κέντρο της πόλης, ώρα αιχμής… Η γνωστή εικόνα που ζούμε καθημερινά…

Ο ποταμός Γαρούνας
(γουρούνα τον έλεγα) και η κλασσική άσχημη γέφυρα…

κυκλοφορούν και αυτοκίνητα σε κάποιους δρόμους…
Τόσο ώστε να κινδυνεύεις να σε πατήσουν, γιατί ξεχνάς την ύπαρξη τους!

Place de Burse
Ασχήμια…

View from my window
όταν την τελευταία βραδιά έκανα μπαρ τη σοφίτα και ξεκλήρισα το mini bar…

Για τα κρασιά δεν έχω να πω κουβέντα…
Την υπέροχη φωτό, τράβηξε η φίλη Ειρήνη

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *